"Oda kell jutnod, hogy szembenézz azzal,

hogy ki vagy valójában."

Szepes Mária​

ÖNISMERET

Önismereted mélyítésében a Komplex Művészeti Terápia, illetve a Kincskereső Meseterápia módszereivel tudlak támogatni, csoportos, illetve egyéni terápiás ülések alkalmával.

Mindkét módszer csodálatosan tárja fel előttünk lelkünk rejtett titkait. Fő előnye, hogy bár alkotások készülnek a lélek üzeneteiből (festünk, agyagozunk, rajzolunk, montázst és kollázst készítünk), nem szükséges művészi előképzettség!

Az ecset, a ceruza, vagy agyag olyan kifejezőeszközök a kezünkben, melyek nonverbális szinten, szimbólumok formájában üzennek.

Ezek a szimbólumok kerülnek megbeszélésre, mely során mindenki elmondja érzéseit, élményeit. Hatalmas felismerésekre tehetsz szert általuk!

A vezetett téma során a természetre hangolódunk, a hónapok asztrológiai jegyeinek jellemzőit tárjuk fel, és egy-egy vers, komolyzenei mű is elhangzik, melyet relaxált állapotban hallgathatsz meg, így jobban átadva magad az imaginációnak. A külső és belső élet, a tudatos és tudattalan terület összekapcsolódik, és ebben az állapotban juthatsz közelebb a tudattalan terület titkaihoz.

Miben segít?

Helyreáll az önbecsülésed, önértékelésed!

- levezetheted a mindennapi stresszt

- javul a mentális és érzelmi jólléted

- rálátsz problémáidra, elakadásaidra

Kreativitás, kreativitás, kreativitás!

- felszínre kerülnek rejtett képességeid

- szabadon megélheted önmagad

- lelked üzeneteid alkotásba öntheted

Megoldást kapsz!

- feldolgozást nyernek a személyes problémák, esetleges traumák

- a terápia segít az én elfogadásában

- könnyebben tudsz döntést hozni

 

Kinek ajánlom?

- aki szeretné önismeretét mélyíteni

- aki elakadt élete valamely területén, és nem tud továbblépni

- aki túl sokat stresszel, aggódik, nem tud aludni

- aki önbizalmát elvesztette

- aki szellemi, érzelmi, fizikai betegséget vagy rendellenességet tapasztal

- aki függőségben szenved, bánat vagy veszteség gyötri

- aki bátor, hogy lépjen

- aki problémáiról nehezebben beszél

- akinek hangulatingadozásai vannak

KINCSKERESŐ MESETERÁPIA

A népmesék olyan lelki struktúrákat érintenek, melyek valamennyiünkben közösek. Megtalálhatók bennük az átváltozás, egyoldalúvá válás, elragadottá válás motívumai. Ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy életünkben megbomlott az egyensúly. Ez többnyire akkor alakul ki, amikor a tudatos és tudattalan terület között megszakad a kapcsolat. 

A mesék szövete szimbólumokban testet öltő ősképekre épül, melyek belső világunk érzéseit, vágyait, megérzéseit közvetítik a tudat számára. 

Éppen ezért a mesék gyógyító hatással bírnak. Azonosulni tudunk egy-egy szereplővel, akik megoldási stratégiát, továbbfejlődési utat mutatnak nekünk. 

Hogyan foglalkozunk a mesékkel?

Jelenleg kétféle módon kerülhetsz közelebb magadhoz a mesék kapcsán:

MESÉS BESZÉLGETŐ ESTEK 

Az est folyamán egy mesét elemzünk, melyet előzetesen e-mailben elküldök Neked. Az est egy interaktív kódfejtés, szimbólumfejtés, mely során a személyiségfejlődés állomásait is körbejárjuk. Rengeteg felismerés, önismeret, kapcsolódás. 

Csatlakozz a zárt FB csoportunkhoz, ahol aktívan bekapcsolódhatsz a mesékről, szimbólumokról való beszélgetésbe!

CSATLAKOZOM!

MESETERÁPIA

Általában 2-4 alkalmas tematikus zárt önismereti csoport, ahol minden alkalommal más mesét hozok Nektek. A mesékből alkotások készülnek (porpasztell, olajpasztell), mely egy belépési pont lesz a mesébe. Ehhez társítunk érzelmeket, élményeket a közös megbeszélés során, melyből nagyon sokat meríthetsz! Ebben a terápiás térben traumákat, komplexusokat, gátlásokat, elakadásokat tehetsz le, és saját magad ismerheted fel, hogy mi a gyökere ezen diszharmonikus állapotnak.

NÉZD MEG JELENLEG FUTÓ PROGRAMJAIMAT!