top of page

A Tánc és a Nőiesség kapcsolata

A nőiesség, és a nőiesség tényleges megélése nem mindenkinek megy egyszerűen és könnyedén. Ha te is azok közé tartozol, akik küzdenek ezzel, úgy érzik, elvesztették valahol az évek folyamán vagy még ki sem bontakozott igazán, akkor van számodra egy nagyszerű hírem. Könnyen megszerezhető a nőiesség!Mi a nőiesség tulajdonképpen?


A nőiesség nem csupán egy jó frizura, egy csinos ruha vagy az ideális, ideálisnak vélt testalkat és egy jó smink jóvoltából érhető el. Sőt! Jóval többről szól a nőiesség. A nőiesség egy érzés, egy egészséges, boldog állapot. A nőiességed te magad definiálhatod, érezheted, vagy épp nem érezheted. A saját erőd, a különlegességed, egyediséged, magabiztosságod adja a magját. Ha jól érzed magad a bőrödben, boldog vagy, akkor fel tudod fedezni a nőiességed. És ha te érzed, akkor az árad minden mozdulatodból, a lényedből, melyet mások is fel fognak ezáltal fedezni.Elveszíthető a nőiesség?


Nehéz megszerezni a nőiességhez járó magabiztosságot, megtartani azt, és könnyű elveszíteni. Egy nehéz életszakasz, egy nagy változás után, egy betegség miatt vagy csupán azért, mert valaki anya lesz, úgy érezheti teljesen elvesztette a nőiességét. Pedig megvan az, mélyen, ott legbelül, csak elő kell újra csalogatni. A nőiesség nincs korhoz vagy testalkathoz kötve, de még élethelyzethez, életszakaszhoz sem!Hogyan érd el a nőiességed?


Eléréséhez a legrövidebb út a magabiztosság által vezet. Mikor lesz valaki magabiztos? Ha jól érzi magát a bőrében, pozitív érzései vannak túlsúlyban, ha mer nevetni, élni. Ehhez pedig a legnagyobb segítség a mozgás és azon belül is a tánc. A tánc segítségével megszerezheted a magabiztosságod és a nőiességed is. A tánc szenvedély, életérzés, boldogság. A mozdulatok, a tánccal járó endorfintermelés (boldogsághormon), a tánchoz felvett szép ruha, egy táncos közösségbe való tartozás, mind olyan dolgok, melytől jobbnak, többnek érezzük magunkat. A kezdeti félénkség, gátlásosság, félszegség helyét átveszi a boldogság, a bizonyosság, hogy jó ez és a magabiztosság. Ez pedig a nőiességed megerősítéséhez vezet óhatatlanul.Miért a tánc?


A tánccal érzelmeket fejezhetünk ki, megélhetünk dolgokat általa, de spirituális, érzelmi tartalommal is bírhat. Nem csupán egy szép kartartás, egy kecses, suhanó mozgás, egy ringó csípő tanulható meg általa, hanem a nőiesség megélése is, illetve a nőiességhez szükséges magabiztosság elsajátítása szintén. A tánc rengeteg pozitív dolgot hozhat az életünkbe. A stressz levezetésének és az önkifejezésének a legjobb módja és a nonverbális kommunikáció legerősebb eleme. Sokrétű és ezer színe, fajtája van. Mindenképp megerősítheted vele a nőie