top of page

TE ÉSZREVETTED?


Zseniális mondat érkezett velem szembe tegnap. Nemhogy érkezett, hanem egyenesen becsapódott.


Így hangzik a nagyszerű Lis Bourbeau tollából:


"Vedd észre, hogy amitől félsz másoknál, és amit a szemükre hánysz, azt teszed Te is velük és önmagaddal."

Mit is jelent ez?


Próbáld meg érlelni magadban ezt a mondatot, és lépésről lépésre megérteni, közelebb kerülni hozzá.

Ha megtörtént, akkor pedig helyettesítsd be jelenlegi félelmedet, zsörtölődésedet, amit egy másik ember vált ki belőled, és nézd meg, hogy Te ugyanezt teszed vele, de egyúttal saját magaddal is.


Szemtelen ez a mondat, és nagyon bátor kijelentés. Az egónk rögtön résen van, és ellenkezik. Hogy hát ez nem igaz, ha én azt mondom a főnökömre, hogy rossz vezető, nem tudja irányítani a csapatot, mert erőtlen, akkor ezt az állításomat magamra nézve is igaznak kéne tekintenem? Biztos, hogy nem lehet, hát ő ilyen, nem én!

De bizony ha lecsendesítjük az egónkat, akkor észrevesszük, hogy milyen igaz ez a képlet. Megtalálhatjuk, hogy életünk mely területén vagyunk rossz vezetők és erőtlenek, magunkat hogyan is vezetjük, illetve ugyanúgy erőtlenül vezetjük mi is a főnökünkkel való kapcsolatunkat.


A főnök iránt érzett negatív energia tulajdonképpen segítségünkre van, támogat minket abban, hogy nézzünk rá jobban saját életünkre.


Magamon is teszteltem ezt az állítást, és derekasan be kell vallanom, hogy működik.

Kincsekre leltem, melyek ott hevertek előttem, és észre sem vettem.


Tükör az egész Világ. Mindenki minket tükröz vissza, csak más formában. Másképp láttatja velünk régóta húzódó, vagy épp aktuális elakadásainkat.

A párkapcsolat a szülőktől hozott negatív mintákat tudja gyógyítani, ha felismerjük és tudatosak vagyunk benne, és partnerre találunk a másikban.

A barátságok, munkahelyi kapcsolatok pedig egy-egy, a külvilágban való működésünket tükrözik vissza.


18 éve járok az önismeret ösvényén, és a minden könyvben, tanfolyamon, cikkben elhangzó "Egymásban látjuk meg önmagunkat" mondat most vált kristálytisztán világossá.
Helyére került bennem megannyi minden. Óriási teherletétel, szabadság és megértés önmagam felé.

Rengeteg régi álom, cselekvés, viselkedés került most a helyére. Hihetetlen, hogy mennyi mindent tud egy mondat kiváltani.


Úgy élem meg az önismeretet, és magam is ezt vallom, mint egy kirakós játékot.

Milyen érdekes, hogy a Keresztlányom az elmúlt időszakban rengetegszer kért meg rá, hogy játsszak vele ilyet. Volt olyan is, hogy, nem volt meg a teljes kép, minek is kell ebből megszületnie. Mégis kiraktuk.


És ilyen az önismeret is. Hozunk egy képet magunkkal, beleszületünk, de nem látjuk, hogy mi is az a "Nagy Kép". Az önismereti úton viszont kapunk mindig egy-egy puzzle darabkát, amit be tudunk illeszteni a többihez, vagy pedig el kell tennünk későbbre.

A "Nagy Kép" pedig a cselekvés által válik egyre világosabbá. Mégpedig úgy, hogy mi magunk kell, hogy kirakjuk. Aktívnak kell lennünk. Helyettünk nem oldja meg más. Ha csak őrizgetjük a darabkáka